Κάθαρσις; Εργαστήρι ήχου και Δόνησης , με την Άννα Χαλκιώτη

 
 
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 20.00-21.30
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, 20.00- 21.30
Όπως κάθε πρώτο Σάββατο και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, το καθιερωμένο ραντεβού μας με τους ήχους και τις Δονήσεις! Φοράμε άνετα ρούχα, φροντίζουμε ώστε το τελευταίο μας γεύμα να είναι περίπου δύο ωρίτσες πριν, ξαπλώνουμε σε μια άνετη για εμάς θέση κι απολαμβάνουμε το δρώμενο. Η χαλάρωση και μόνον αρκεί γαι να δώσουμε τον απαιτούμενο "χώρο" στο σοφό μας Σώμα και αυτό θα πράξει τα υπόλοιπα. Λέγεται πως 1 ώρα επαφής με τον Ήχο και την Δόνηση, αντιστοιχεί σε οκτώ ώρες ύπνου.
Χρησιμοποιούνται ιδιόφωνα όργανα όπως, ηχογαβάθες, κύμβαλα, γκόνγκ, μελωδοί, ντραμ της θάλασσας...

Σπουδαία θέση έχει ο Ήχος, η Μουσική, η Αρμονία από Αρχαιοτάτους χρόνους, εις την Ζωή και Ευζωία των Ανθρώπων.
Εις την Αρχαία Ελλάδα, οι Μούσες και ο Απόλλων, φροντίζουν συμβολικά να μας αφυπνίσουν στον τομέα αυτόν.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κλειώ: Μούσα της ιστορίας. Σύμβολά της, η σάλπιγγα, η κλεψύδρα. Απεικονιζόταν με ένα δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι και περγαμηνές τριγύρω της.
Καλλιόπη: Προστάτιδα της επικής ποίησης, Μούσα της ευγλωτίας.Απεικονίζεται συνήθως με χρυσό στεφάνι στο κεφάλι, κρατώντας πινάκιο και γραφίδα (και συχνά με τα Ομηρικά έπη στα γόνατά της).
Πολύμνια: Η Μούσα που ενέπνεε τους ύμνους και τα τραγούδια προς τιμήν των θεών. Αναπαρείσταται στοχαστική, με μακρύ μανδύα και πέπλο.
Τερψιχόρη: Μούσα της λυρικής ποίησης και του χορού. Σύμβολόν της, η λύρα.
Ερατώ: Μούσα της ερωτικής ποίησης με σύμβολό της τη λύρα. Συχνά απεικονίζονταν γυμνή ή καθιστή με στεφάνι από ρόδα.
Ευτέρπη: Η Μούσα της μουσικής. Σύμβολό της ήταν ο διπλός αυλός και το στεφάνι από δάφνες στα μαλλιά.
Θάλεια: Μούσα της βουκολικής ποίησης και της κωμωδίας. Απεικονίζεται με στεφάνι κισσού. Κρατά στο δεξί χέρι μάσκα θεάτρου και στο αριστερό μια ράβδο.
Μελπομένη: Μούσα της τραγωδίας. Απεικονίζεται πλάι στο Διόνυσο, φορώντας τραγική μάσκα ή κρατώντας την τραγική μάσκα στο ένα χέρι και ένα μαχαίρι στο άλλο. Στα μαλλιά φέρει στέμμα από κυπαρίσσι. Μέσω της τραγωδίας η Μούσα αυτή, βοηθά τον Άνθρωπο να θριαμβεύσει!
Ουρανία: Μούσα της αστρονομίας και της αστρολογίας. Συνήθως συναντάται στις παραστάσεις κρατώντας στο δεξί χέρι διαβήτη και στο αριστερό μια ουράνια σφαίρα.
Και Μουσαγέτης αυτών ο Απόλλων! Ο Θεός του Φωτός, του Ήλιου, της Ίασης και της Αρμονίας. Τετραφάρμακος η υπόστασή του καθώς φέρει τέσσερις ιδιότητες: της Τοξευτικής, της Ίασης, της Αρμονίας και της Μαντικής(ουχί με την σημερινή της σημασία, αλλά με την αρχική, δηλαδή "η φιλία μεταξύ Θεών και Ανθρώπων"!).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο inbox ή στα μυνήματα της σελίδας. Επίσης στα τηλέφωνα που είναι στην διάθεση της σελίδας ή μέσω mail.
Πατώντας "Ναι" στις επιλογές της εκδήλωσης, δεν θεωρείται δήλωση συμμετοχής.
Παρακαλώ να αναφέρετε την ημέρα που ενδιαφέρεστε.
 
© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.